Bílé a kvetoucí čaje
Bílý čaj
Bilý čaj se může sklízet ve velmi omezenou dobu a to začátkem jara pouze za příznivých podmínek. Sklizeň je tedy náročná. Nálev bílého čaje představuje delikátní nápoj s raritními druhy. Jedná se o jemné, lahůdkové čaje. Čajové lístky a pupeny se sbírají ručně a používají se pouze ty nejkvalitnější. Samotný proces výroby bílého čaje zahrnuje pouze dva kroky – zavadnutí a sušení, které probíhá při nízkých teplotách.
Pravidelné popíjení bílého čaje má blahodárný vliv na zdraví a to tím, že slouží jako prevence proti rakovině, snižuje krevní tlak a v neposlední řadě redukuje stres.
Lístky bílého čaje se používají jako základ kvetoucích čajů.
Kvetoucí čaj
Kvetoucí čaje jsou ručně svinované čajové lístky, které jsou s ukrytými drobnými květy zpracovány do úhledné kuličky či jiného tvaru. Základem kvetoucího čaje jsou především lístky bílého čaje, ale i zelené a černé. Další složkou kvetoucího čaje jsou květy, které se vybírají dle barevnosti a tvarů. Nejčastěji se používají květy jasmínu, lilie, měsíčku.
Kvetoucí čaj se po zalití horkou vodou pozvolna rozevře a odhalí květinu schovanou uvnitř kuličky. Jednotlivá spojení květů a čaje pak ovlivní vzhled, vůni i chuť hotového čaje. Může být kvalitním a nevšedním dárkem, jak samostatně tak v sadě.
Nově také kvetoucí čaje v dárkové sadě: