DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

Černé čaje

 

Černý čaj

Způsoby zpracování a druhy černého čaje se od sebe v závislosti na oblasti mnohdy často liší. Základní fáze výroby čaje však zůstávají stejné. Upravují se fermentací, což je biochemická reakce. Při fermentaci se uvolňují látky, mění se barva čajových lístků a uvolňují se látky, které ovlivňují chuť a vlastnosti čaje. Tyto látky jsou rozpustné jen v horké, vroucí vodě.

Černý čaj bystří ducha, rozveseluje mysl, usnadňuje chápání, zabraňuje spánku a občerstvuje tělo. Obsahuje kofein, v souvislosti s čaji jej nazýváme tein. Dále obsahuje třísloviny, vitamín B, B1, P, C, a prvky jako jsou draslík, fluor. Stimulují duševní činnost i funkci dýchacího ústrojí. Doba louhování je 3-5 minut. Déle se nedoporučuje.jší vůni a obsahuje více kofeinu než ostatní méně oxidované čaje.