Zelené čaje
Zelený čaj
Zelený čaj je vyroben z nefermentovaných lístků čajovníku a díky tomu obsahuje vysoké množství důležitých antioxidantů. Čajové lístky neprochází procesem fermentací, takže při zpracování nedochází k chemickým změnám. Lístky si zachovají původní olivovou barvu. Ty ničí v těle volné radikály, které působí na stárnutí buněk a jsou také příčinou různých onemocnění a velkým nebezpečím pro nás imunitní systém. Neutralizují škodlivé látky. Už v tradiční čínské a indické medicíně se zelený čaj používal jako prostředek na povzbuzení, pomáhal zlepšit srdeční činnosti, působí proti nadýmání, reguluje tělesnou teplotu a hladinu cukru v krvi, dále má vliv na zdraví duševní.
Zelený čaj je do chuti hořčí než čaj černý, neboť obsahuje více tříslovin. Dále obsahuje vitamíny a minerální látky, které zůstávají beze zbytku uchovány, nejsou narušeny fermentací.
Čaj přináší energii, podporuje činnost mozku.